torstai 10. helmikuuta 2011

Laihdutushistoriikki, lyhyt versio

Olen aina suunnilleen 25-vuotiaaksi ollut hoikka ja hyväkuntoinen. Urheilin, söin oikeastaan mitä halusin.
Kunnes muutaman elämänmuutoksen myötä paino alkoi nousta, n. 62 kg:sta aina pelottavaan 84 kg:aan saakka. Mittaa minulle on kertynyt vaivaiset 167,5 cm, joten massani alkoi lähennellä jo reipasta ylipainoa. Viime keväänä häiden lähestyessä yritin epätoivoisesti muuttaa elämäntapoja, liikkua enemmän ja syödä vähemmän, mutta jenkkakahvat olivat ja pysyivät. Liikuntaa toki harrastin lihavankin elämänvaiheen läpi reippaalla tahdilla, mutta ahdoin itseni täyteen sipsejä, karkkeja, pizzaa ja muita herkkuja unohtamatta ikinä santsata kotiruokaakaan. Kyllästyin ihan totaalisesti olomuotooni samoihin aikoihin kun työkaverini alkoi kaventua silmissä. Oli kuulemma löytänyt itselleen sopivan painonpudotusmetodin, Xtravaganzan. Kuultuani pussikeitoista ja motivaatiolevyistä arvelin kyseessä olevan jälleen kerran jonkin rahat pois -kultin, mutta silti helppo tapa laihtua houkutti niin paljon, että vietin tuntikaudet netissä tutkimassa menetelmän toimivuutta ja onnistujien tarinoita. Varasin ajan Jyväskylän keskukseen ja liityin sitten mukaan, kun idea alkoi vaikuttaa ihan järkevältä - rasvanpolttoa ketoosilla.
Hommahan toimi paremmin kuin olin uskaltanut odottaa, ja 14 kg putosi n. kahdessa kuukaudessa. Siinä vaiheessa tuli totaalikyllästyminen keittojen makuun, ja olin siinä vaiheessa ihan tyytyväinen ulkomuotooni.
Häitä tanssittiin elokuussa, puku mahtui kauniisti päälle ja päivä oli ihana.
Syksyn mittaan kuitenkin alkoi tuntua siltä, että haluaisin takaisin entisiin mittoihini (niihin pienempiin siis ;)) ja aloitin uuden pussikuurin. Paino ennätti pudota parisen kiloa, mutta tavallista raivokkaampi myyräkuume-episodi sotki pasmat ihan täysin. Pitkä toipuminen edellytti kunnollista ruokailua joten menetetyt pari kiloa hiipivät joulun aikoihin takaisin parin korkokilon kera. Tällä hetkellä vaaka näyttää 72 kg:n massaa. Aikomuksenani on jatkaa tuolla Xtravaganzan mallilla, mutta puolivauhtia. Liikuntaa olisi tarkoitus lisätä vielä reippaasti, ja omaksua aktiivinen elämäntapa uudelleen.
Tässä vielä muutama kuvatodista matkan varrelta tänne saakka:
 Talvi 2010
 Kesä 2010
Kasvotkin kaventuivat :)

Katsellaan, miten tämä projekti etenee.
Tavoitteena olisi painaa n. 60-62 kg syksyyn mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti